Egy fantasztikus sorozat - A Hollófiúk


A könyv adatai
műfaj: fantasy egy romantikus szál köré építve
író: Maggie Stiefvater
Fordító: Molnár Edit
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: 416

Maggie Stiefvater
Margeret "Maggie" Stiefvater Virginiában született 1981-ben. Amerikai ifjúsági író, szerző, művész. Első, két kötetből álló könyvsorozata a Tündérdallam  címet viseli. Karrierjét a Turtleback Books kiadóval szerződve indította útnak 2008-ban. Legismertebb sorozatai a Mercy Falls farkasai és a Hollófiúk. Jelenleg Nyugat-Virginiában él férjével és gyermekeivel.

Tartalom:
A történet főszereplője Blue Sargent, egy Látókkal (jósnőkkel, akik nem olyanok, mint a magyar tvben :D ) teli családban él. Ő az egyetlen, akinek nincsenek ilyen képességei. Már kiskorában figyelmeztették, hogy ha megcsókolja igaz szerelmét, az illető meghal. Szent Márk éjszakáján egyik rokonával ellátogatnak egy temető romjaihoz. Ezen az éjjelen azoknak az embereknek a szelleme sétál végig a holtak útján, akik az elkövetkezendő 1 évben meg fognak halni. Nem-Látók csak akkor láthatnak egy szellemet, ha az illető az igaz szerelmük, vagy ők ölték meg azt a személyt. Blue most az először, látja az egyik kísértetet, Ganseyt. A történet ott indul be, amikor a lány találkozik a Hollófiúkkal: Ganseyvel, Adammel, Ronannal és Noahval. Blue megfogadta, hogy nem fog barátkozni aglionbysekkel (ami egy menő magániskola tele gazdagokkal), azonban ahogy megismerkedik velük, rájön hogy mennyire rosszul ítélte meg őket. A fiúk, leginkább Gansey, egy régi, walesi király után nyomoznak, ebbe csatlakozik Blue is, és egyre izgalmasabb és mágikusabb dolgokat fedeznek fel Virginia egyik szó szerint legvarázslatosabb falujában, Henriettában.

Ami a legjobban tetszett benne, hogy a baromi jól felépített karakterekkel, mágikus, fantasztikus dolgok történnek. Szerintem a történet alapja már nagyon különleges, nem egy átlagos fantasy. A sztori pörgős, izgalmas, nem lehet unni. Egy olyan történet bontakozik ki a végére, ami tele van meglepetésekkel, és egyáltalán nem volt kiszámítható. Szépen végigkövethetjük Blue személyiségfejlődését. Sajátos módon, de megjelenik benne a humor, imádtam a lány anyukéjának, Maurának a megjegyzéseit. Az üzenete azt hiszem az lehet, hogy a külső nem mindig azt a belsőt rejti, amit először hittünk, és hogy a sorsunk elkerülhetetlen.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések