Lány a vízből - véleményem

Lány a vízből értékelése

Santa Cruz és szörfözés, Nebraska és gördeszkázás... mit tartogat még Anise nyara?

      

  


A tizenhét éves Anise Santa Cruzban él, mindennapjait szörfözéssel és a barátaival tölti. Ez lesz az utolsó közös nyara a többiekkel, így szeretne velük tölteni minél több időt. Nagynénje azonban súlyos autóbalesetet szenved, ezért kénytelen Nebraskába utaznia az édesapjával, akivel egyébként egyedül él, mert az anyja elhagyta őket, pontosabban elhagyja, olykor feltűnik, és nem hagy maga után mást, csak sebeket. Tehát 3 unokatestvérére kell vigyáznia a kontinens közepén, messze az óceántól, barátaitól, otthonától. 

EDDIG VOLT SPOILER-MENTES!!


A bonyodalom ott kezdődik, hogy mielőtt eljött Santa Cruzból, legjobb barátja, Eric megcsókolja. - nos engem egy kicsit idegesített, hogy Anise sokat rágódott ezen, és mivel semmi egyéb nem történt köztük, ez szerintem felesleges volt (alternatív verzió: lehetett volna, hogy Eric vár esetleg, míg Anise visszajön, de akkor nem lett volna belőle bonyodalom...), na mindegy lényeg, hogy ezen valahogy túllépett- pontosabban úgy, hogy semmit sem foglalkozott az otthoni barátaival, ami tényleg "seggfej" húzás volt, ez egy kicsit fura volt nekem de lépjünk tovább. Ugye jön Lincolnt, aki rendesen felforgatja az életét a gördeszkázással. Sötét bőrű, egy karja van, és örökbe fogadták. Sokan már most elítélnék, de lássuk be az egyik legeslegjobb szereplő a könyvben. Biztos irtó helyes, és nagyon jófej. (Bár néha nekem kicsit sok volt), de imádtam. Anise apukája az egyik legkirályabb könyves-apu ezt bizton állíthatom. Az anyukája, és az, hogy nem volt jelen, mekkora port kavart a lány életében, azt megértem, de az a nő, úgy, hogy nem is szerepelt közvetlen, nagyon irritáló volt számomra. Az ikrek imádnivalóak, Emery tipik 12 éves kiskamasz lány, de ő is szerethető.
Amiért érdemes volt elolvasni:
1. Anise személyiségfejlődése.
Igen, ez a könyv tényleg szól a felnőtté válás nehézségeiről. És a legjobb az volt, hogy a végére rájött, hogy ugyebár az anyja azért lett olyan amilyen, mert próbált nem az anyjára hasonlítani. Anise ugyanezt próbálta, míg a végére megértette, hogy nem élhet állandóan az "ottsemlévő"anyja árnyékában.

2. Könnyed, nyári olvasmány
Az érzés, amikor ott fekszel a tengerparti napozóágyban ls ezt a könyvet olvasod, és úgy érzed, teljesed meg tudod érteni Anise imádatát a víz iránt, az.... az igazán felemelő.

3.Lincoln
Amit már említettem, az a másság, és hogy ez cseppet sem változtat semmmin. Imádnivaló pasi

4.Energia
Ez a könyv tényleg csordultig van energiával, életerővel és lelkesedéssel. Anise izgatottsága rámragadt, és kedvem támadt belevetni magam a hullámokba, vagy gördeszkára pattani (amire az én esetemben volt lehetőség)

Összegezve szerettem olvasni a könyvet, már ha nem is az izgalmasség miatt, de nagyon felpezsdítő volt olvasni a meleg nyári napokon.

Szép napot mindenkinek!

Képtalálat a következőre: „szörf”   Képtalálat a következÅ‘re: „gördeszkázás”
(Képek forrása: internet + 1 saját)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések